Gündem

Depremzedelere Büyükkılıç morali

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle yaralanan vatandaşlar, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de tedavileri için çeşitli hastanelerde tedavi edilirken, Başkan Büyükkılıç Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi gören depremzede vatandaşları Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile birlikte ziyaret etti.

Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavileri süren yaralı depremzedeleri ziyaret eden ve acil şifalar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Başhekim Doç. Dr. Serhat Koyuncu’dan hastalar hakkında bilgiler aldı.

Kayseri Şehir Hastanesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, 5 binin üzerinde depremzede vatandaşın tedavi gördüğünü kaydederek, “Şehrimizin gururu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize armağanı olan Şehir Hastanemizdeyiz. Kayseri komşu il olma avantajıyla Kahramanmaraş’ımız ağırlıklı olmak üzere tüm illerimizden gelen hastalarımıza böyle bir hizmet ortamını sağladı. Sağlık alanında 5 binin üzerinde, 800’ün üzerinde hastanın da halen yatarak tedavi gördüğü ve bunların ağırlıklı olarak travma vakaları olduğunu biliyoruz. Tabi hastalarımıza gerekli özen gösteriliyor” diye konuştu.

Büyükkılıç, depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Acısıyla bir olay yaşadık. Bir taraftan doğanlar oluyor, kucağımıza alıyoruz. Bir taraftan kurtarılanlar oluyor, sevinerek bahsediyoruz ama vefatları da duyunca üzülüyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Taziye dileklerimizi iletiyoruz, milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyoruz” dedi.

Kayseri’de 50 binin üzerinde depremzede vatandaşın misafir edildiğini belirten Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizde şu anda 50 bin civarında misafirimiz var. 11 ilimizden de şehrimize teşrif eden, başımızın tacı olan misafirlerimiz var. Onlarla ilgili de Valiliğimizle dayanışma içerisinde Büyükşehir ve ilçe belediyeleri adeta kamu kurum kuruluşları el ele vermek suretiyle hem misafir ediliyor hem gereken hizmetler veriliyor. Her alanda da onların yüzünün en azından bir tebessümle buluşmasını sağlamak için de çaba gösteriyoruz. Malumunuz oraya ilk ulaşan itfaiyemizin ve kurtarma ekibimizin yapmış olduğu çalışmalarda kurtardığı vatandaşlardan bir tanesinin halen tedavi görmesinden kaynaklı, itfaiye ekibimizle hem ziyaret edelim dedik hem de geçmiş olsun dileklerimizi iletelim diye çok değerli başhekimimizin misafiri olduk. Tekrar geçmiş olsun diyorum. İnşallah birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu yaraları da saracak kudrette. Sağduyulu milletimizin Mevla’m metanetini arttırsın diye de dua ve temennide bulunuyorum.”

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 37 YAŞAMA DOKUNDU

İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan da Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla bölgeye görevlendirilip, orada 37 yaşama dokunma şanslarının olduğunu ifade ederek, “Toplam 37 yaşama dokunma şansımız oldu. Kurtaramadığımız canlardan dolayı üzüntümüz var. Bölgeye ilk ulaştığımızda ciddi anlamda bir sıkıntı olduğunu gördük. İlk 24 saat içerisinde kurtardığımız 5 kişilik bir aile var. Yine hastanemizde tedavisi devam eden anne ile baba burada. Bu vesileyle hem ziyaret edelim hem de yanlarında olduğumuzu bir kez daha Kayseri Büyükşehir Belediyemiz olarak hissettirelim. Orada özellikle Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri girdi. Su, elektrik, kanalizasyon, kurtarma çalışmaları ve birçok belediyecilik hizmetini orada çözmek suretiyle ki bizleri de hayrete düşüren konteyner kentin bir gün içerisinde altyapısıyla beraber faaliyete geçmesi, sıcak yemeğin verilmesi, bunlar bizi mutlu etti. Bu anlamda biz bütün Kayseri halkına, bütün Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir