SIKMA KÖPÜK ?
Sıkma köpük nedir? sorusu birden çok insan tarafından merak edilip sorulmakta ve sıkma köpük nedir sorusun cevabı merak edilmektedir. Poliüretan, Alman bilim insanı Otto Bayer tarafından 1937 senesinde keşfedilmiş olup cam vernik, lastik veya kauçuğa benzeyen bir tür polimerdir.
Sıkma köpük, püskürtme yolu ile uygulanan bir ses ve ısı yalıtım uygulamasıdır. Özel olarak tasarlanmış donanımlı ekipman ve araçlar aracılığıyla söz konusu yüzeye sıkma şeklinde uygulanan yalıtım türlerindendir. Her türlü yüzeye kolayca uygulanabilir ve yüksek ısı koruması sebebi ile yaygın olarak kullanılan ürünlerdendir.
Sıkma köpük ses ve ısı yalıtımı özelliklerine sahip olması sebebi ile doğal kaynakların bilinçli ve tasarruflu bir şekilde kullanılmasına olanak sağlar. Sahip olduğu yararlardan ötürü elektrik tesisatları, pencere ve kapı montajı, soğuk ve sıcak su borularının korunması ve izole edilmesi gibi alanlarda sıkma köpük tercih edilmektedir.
Özellikleri :
Sıkma Köpük ürün genelinde açık sarı rengine sahip olmasıyla beraber çok sık olmamak suretiyle beyaz rengin de de olabilmektedir. Hava ile birleştiğin de çok kısa bir sürede sertleşmiş olmaktadır. Birçok alanda tercih edilen ürünlerden olan sıkma köpük özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır.
Havadaki nem ile kısa bir süre içinde sertleşmektedir.
-40 ila +90 derece arasındaki ısıya mukavemet gösterdiği için üstün özelliklere sahip bir ısı ve su yalıtım malzemesidir.
Tüm hava şartlarına karşı dayanımlıdır.
4-5 saniye içerisinde sertleşmeye başlayan sıkma köpüğün tam olarak sertleşmesi dakikalar için de gerçekleşir.
Hemen hemen her yüzeye kolaylıkla yapışabilmektedir.
Sıkma köpük sahip olduğu özellikler ve avantajlarından dolayı birçok alanda sıkma köpükten yararlanabilmekteyiz. Bu alanlar genel anlamı ile aşağıdaki gibi sıralamamız mümkün ;
Pencere ve kapı kasalarının montaj bölümleri
Sıcak ve soğuk su borularının izolasyonun bulunduğu bölümler
Klima montaj bölümleri
Birçok boşluk ve ya çatlakların doldurulması gereken bölümler de
Isı izolasyon plakalarının yapıştırılması gereken bölümler de
Büyük ve orta boşlukların yapıştırılması ve doldurulması gereken bölümler de
Su izolasyonu gereken bölümler de